S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

 

PARTNERI


Úvod » Heliaflor® rastlinný proteín

Heliaflor® rastlinný proteín

Zdravé, chutné a navyše trvalo udržateľné - ide to dokopy ? Niet pochýb že áno, dá sa to! Odborníci na výživu z nemeckých univezít vyvinuly Heliaflor® ( slnečnicový proteín) s cieľom dokázať, že tí, ktorí preferujú rastlinnú stravu, sa nemusia obávať nedostatku potrebných živín alebo pôžitku z chuti. Prvé výrobky zo slnečnicového proteínu sú tu, aby Vám spestrili a zjednodušili prípravu stravy. Náš produkt Heliaflor® bol v roku 2018 ocenený Svetovou cenou za inovácie v potravinárstve. Priniesli sme na trh v Európe, Amerike či Austrálii nové vysoko eokologické a zdravé riešenie, ale nikdy by sme to nerobili bez toho, aby výsledkom nebolo skutočné potešenie z chuti a vedomie, že naša strava je zdravá a vyvážená.

Stačí pridať jednoduché ingrediencie a za pár minút máte pripravené chutné a zdravé smoothie, proteínový drink, vegetariánske Chlli con carne, Spagetti Bolognese, Lasagne, burgery a mnoho iných jedál.

- môžet si pripraviť chutnú majonézu

- urobiť chutný proteínový nápoj pridaním kakaa cukru

- pridať do cesta, aby ste dosiahli lepšiu štruktúru a objem

- Urobiť si omáčku podľa vlastnej predstavy

- zahustiť akýkoľvek pokrm či omáčku

Nemecká stránka výrobcu

 

Usporiadať podľa 
Výrobca  

Heliaflor Vegetarian HASH
bežná cena 4,80 Eur

naša cena 3,90 Eur

skladom
novinka
top produkt

Inovatívna náhrada mäsa bez alergénov sóje a lepku.

Realizujte svoju vegetariánsku  predstavivosť bez obmedzenia. Urobte si svoje vegetariánske mäsové guľôčky, lasagne, plnenú papriku či špagety Bolognese. Doplňte svoje jedlá o hodnotný zdroj rastlinných bielkovín, vlákniny a to všetko bez obmedzenia, bez sóje aj bez lepku

Náš produkt Heliaflor® bol ocenený cenou World Food Innovation Awards za rok 2018. Každoročné odovzdávanie ocenení, ktoré organizuje FoodBrev Media a ktoré sa konajú v spolupráci s organizáciou Hotelympia hodnotia vynikajúce inovácie v celosvetovom potravinárskom priemysle.

 Heliaflor®  je bohatý na bielkoviny a je absolútne prvou náhradou mäsa zo slnečnicových semien, skutočná alternatíva sóje ! Z nášho produktu môžete v podstate pripraviť všetko, čo môžete robiť s mletým mäsom a ešte viac. Pravá chuť slnečnicových semien prináša pokrmu lahodný orieškový nádych. Vzhľadom k tomu že produkt je zložený zo 100% slnečnice, nie sú žiadne problémy s trávením či alergickými reakciami ako u podobných produktov, ktoré obsahujú sóju, či lepok. 100 g Heliaflor® absorbuje približne 250 g vody a preto môže nahradiť až 350 g mletého hovädzieho mäsa. Heliaflor® prispieva k zdravému a vyváženému stravovaniu, tým že pokrmy z neho pripravené majú menej kalórií, menej tuku a hlavne sú bez cholesterolu. Obsah bielkovín v tomto bezmäsitom produkte nemožno tiež prehliadnuť: 350g  organického mletého hovädzieho mäsa obsahuje 17% t.j 60 g bielkovín. Obsah proteínov v Heliaflor® je 51 g na 100 g. Čistá náhrada rastlinného mäsa významným spôsobom prispieva k dennému zásobovaniu organizmu bielkovinami.

Stránka nemsckého výrobcu Heliaflor

 

Inšpirujte sa niekoľkými receptami

     Špagety Bolognese :ingrediencie na 3 až 4 porcie

  • Heliaflor®                  75 g
  • Cibuľa                                   1 stredná
  • Cesnakové strúčky                 2
  • Olivový olej                         podľa potreby
  • Malá mrkva                           2 ks
  • Paradajkový pretlak               4 lyžice
  • Suché červené víno             150 ml
  • Pokrájané rajčiaky               150 g
  • Korenie, oregano, bazalka, kurkuma, podľa chuti
  • Cestoviny (špagety, penne atď.) 250 g

 

     Príprava:

  1. Namočte  Schnetzel do vlažnej vody zeleninového vývaru na 5 min a preceďte cez sitko.
  2. Očistite a olúpte cibuľu, cesnak a mrkvu a nakrájajte na malé kúsky.
  3. Olej zahrejete v panvici a jemne opečte cibuľku spolu Hash.
  4. Pridajte nakrájanú mrkvu nakrájanú na na kocky. V prípade potreby pridajte olivový olej
  5. Pridajte paradajkový pretlak a 2 minúty miešajte kým vsaje.
  6. Deglazujte s červeným vínom a udržujte varenie.
  7. Pridajte nakrájané paradajky a nechajte vrieť.
  8. Medzitým pripravte cestoviny v slanej vode a varte do požadovanej tuhosti.
  9. Ochuťte omáčku s morskou soľou, korením, cesnakom a jemne nakrájanými bylinami. Podávajte cestoviny. Dobrú chuť!

 

          Hamburgery: na 4 porcie potrebujete

  • 75 g Heliaflor®
  • 150 ml vody
  • 1 cibuľu
  • 2 lyžice mletého ľanového semena
  • 4-6 lyžíc vody
  • 2-4 lyžice celozrnnej múky podľa potreby
  • 1 stredne veľký zemiak
  • soľ, paprika, korenie, kurkuma podľa chuti  

          

Príprava:

  1. Najprv namočte mleté semienka ľanu s 4-6 lyžičkami vody a odložte ich na bok.
  2. Namočte Heliflor spolu so 150 ml vody alebo zeleninového vývaru na 5 minút, potom preceďte
  3. Očistite a postrúhajte zemiak
  4. Nakrájajte cibuľu na tenké kocky a osmažte na troche oleja
  5. Pridajte precedený Hash a trochu posmažte. Pozor nepripáľte !
  6. Pridajte všetky ingrediencie do misky a dobre premiešajte.
  7. Formujte hamburgery do požadovanej veľkosti a umiestnite ich plech na pečenie, ktorý je prikrytý papierom na pečenie potretým olejom. Môžete smažiť aj na nepriľnavej panvici. Treba dávať pozor, aby sa neprilepili na plech, či panvicu ( potrieť olejom
  8. Pečieme pri teplote 180 ° C po dobu 12-18 minút v závislosti od hrúbky.
  9. Nechajte pracovať svoju fantáziu a dochuťte si hamburger zeleninou, cibuľou a omáčkou

 

          Chilli con Carne: na 4 porcie potrebujete

  • 76g  Heliaflor®
  • 1 cibuľa
  •  200g fazuľa
  • 200g kukurice
  • Korenie, paprika soľ a iné podľa chuti
  • 500 ml vody
  • čerstvú petržlenovou vňaťou alebo koriander

          

          

Príprava

  1. Nanmočte Heliaflor® do vlažnej vody, alebo do zeleninového vývaru na 5 min a preceďte cez sitko
  2. Nakrájajte cibulu na kocky a osmažte ju na oleji                                                                                  
  3. Pridajte 200 g predvarenej fazule a 200 g kukurice.
  4. Pridajte 300 - 500 ml vody s Sunflower Hash.                                                                                                
  5. Miešajte, priveďte do varu a dochuťte podľa potreby
  6. Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou alebo koriandrom a podávajte s ryžou, zemiakmi alebo chlebom.

 

Nutričné hodnoty:            100 g                       1 dávka/ 19 g
Energia                      323 kcal/ 1329 kJ            61 kcal/258 kJ
Sacharidy                         12 g                              2,3 g
Z toho cukry                      6 g                               1 g
Vláknina                           20 g                              3,8 g
Bielkoviny                         54 g                               10 g
Tuky                                2,2 g                          < 0,4 g
Z toho nas. mast. kys.       0,5 g                         < 0,1 g
soľ                                  0,01 g                          0,002 g

 

NjBhOGU4Y