Úvod » MacaCao Slim

MacaCao Slim

V tejto sekcii nebol nájdený žiaden tovar.


Maca Cao – štyri účinky v jednom prípravku ( chudnutie + detoxikácia + energia + pocit pohody)

Maca a kakao majú k sebe nezvyčajne blízko. Obe rastliny pochádzajú z Južnej Ameriky, kde sú od pradávna zdrojom potravy pôvodných obyvateľov. Už španielsky kolonizátori doniesli tieto dva plody do Európy, kde boli vysoko cenené. Každá z týchto rastlín má svoj špecifický význam.

MACA má účinky, ktoré spočívajú najmä vo zvyšovaní výdrže a  energie, podpore imunitného systému, redukcii chronickej únavy a kompletnej podpore endokrinného systému. MACA  tiež nazývaná  peruánsky ženšen, bola používaná po stáročia pre zvýšenie výkonnosti a podporu plodnosti  u mužov aj žien. Koreň rastliny MACA prirodzene energizuje a udržiava optimálnu pohodu  (Welness). Vedci v ňom identifikovali štyri alkaloidy, ktoré podporujú endokrinný systém, čím stabilizujú hormonálnu tvorbu nadobličkových endrogénov ( pohlavných hormónov). Maca sa používa aj ako tzv. adaptogén, čo znamená, že pomáha organizmu bojovať proti stresu, podobne ako v Ázii ženšen, práve preto nazývajú túto rastlinu tiež „Peruánsky ženšen“ alebo „Andský ženšen“.

Kakao poznáme hlavne ako základ pre výrobu čokolády. V pravej podstate je to však pozoruhodná potravina.  Prírodná RAW šetrne spracované Kakao Criollo je v prvom rade mimoriadne bohaté na antioxidanty. Obsahuje hlavne flavanoidy skupiny známej ako flavanoly (catechíny, epicatechíny procyadininy). Pravé nepražené RAW kakao Criollo obsahuje až 3 x viac antioxidantov ako obyčajné pražené kakao a jeho antioxidačná kapacita je až 96.000  ORAC/100g, (*1) čo je jedna z najvyšších hodnôt spomedzi rastlinných zdrojov. Vyššia dokonca ako Acai Berry. Môžeme preto hovoriť o ( Theobroma Cacao) potrave bohov. Kakao Criollo je najvzácnejšia pôvodná odroda, ktorej sa darí len v oblasti juhoamerických Ánd. Tvorí iba 7-10% svetovej produkcie a je najviac cenené. Ostatné odrody ako Forestero a Trinitario sú komerčné druhy, ktoré ani zďaleka nedosahujú vlastnosti kaka. Kakao obsahuje až 21% komplexných aminokyselín, zdraviu prospešné tuky a látky zvyšujúce metabolizmu, ako:

    • Theobromín je charakteristická zložka kakaa, ktorá mu dáva jeho horkosť. Je povzbudzujúca, ale nie tak návyková ako kofeín
    • Kakao Criollo obsahuje až 3 x viac catechínov a epicatechínov ako zelený čaj
    • Kofeín je tiež prítomný v čokoláde, ale len v malom množstve asi 20 krát menej ako káva
    • Tryptofán je aminokyselina, z ktorého si telo tvorí serotonín , posla dobrej nálady v mozgu. Vysoké hladiny serotonínu sú obvykle spojené so dobrou náladu a pohodou ( wellness) a znižuje pocit hladu
    • (PEA) Fenyletylamín je látka zodpovedná za povesť čokolády ako afrodiziaka. V mozgu vytvára pocit lásky a blaženosti. Hovorí sa mu aj hormón lásky.
    • Anandamid je kanabinoidná látka - je zameraná na rovnakú oblasti mozgu ako konope. Obsah Anandamidu je ale nízky a pri bežnej konzumácii nehrozia účinky ako pri užívaní konope.

      *1 -  USDA Database for the Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) of Selected Foods, Release 2.Prepared by David B. Haytowitz and Seema Bhagwat Nutrient Data Laboratory Beltsville Human Nutrition Research Center (BHNRC). Agricultural Research Service (ARS) U.S. Department of Agriculture (USDA) May 2011

      Výhody užívania prípravku MacaCao

      • Vďaka vysokému obsahu antioxidantov pomáha chrániť organizmus pred vplyvom voľných radikálov
      • Je vhodný pri redukčných diétach ( znižuje pocit hladu a zvyšuje pocit nasýtenia) 1*
      • Spomaľuje vstrebávanie cukrov, čím vyrovnáva výkyvy hladiny krvnej glukózy 1*
      • Spomaľuje tvorbu tukov a vstrebávanie tukov z potravy 2*
      • Zvyšuje termogénne procesy v bielom tukovom tkanive a v pečeni. 2*
      • Pomáha zvyšovať celkovú energiu a výkonnosť
      • Pomáha znižovať chronickú únavu
      • Podporuje stimuláciu plodnosti u mužov aj žien
      • Prospieva k zvyšovaniu duševnej pohody

       

      2* Y. Gu, et al., "Inhibition of Key Digestive Enzymes by Cocoa Extracts and Procyanidins", Journal of Agricultural and Food Chemistry, April 17, 2011, © American Chemical Society. http://www.nutraingredients-usa.com/Research/Hershey-Cocoa-polyphenols-show-weight-management-potential

      Maca Cao Je vhodný aj pri redukčných diétach, kde potláča pocit hladu a dodáva potrebné látky ( sacharidy, bielkoviny, vlákninu, prírodné minerály).V podobe nápoja, alebo ako prídavok v iných potravinách Vám dodáva energiu na podporu výkonnosti, poskytuje pocit uvoľnenia a relaxáciu po výkone.

      Zloženie na jednu dávku 4g: Výťažok zo sušeného mletého koreňa rastliny MACA 10:1 (Lepidium meyenii) 2000 mg, kakaový prášok /Theobroma Cacao) 2000 mg, bez konzervačných látok a iných prísad.

      Výživové hodnoty

      100g

      na jednu porciu (4 g)

      % ODD*

      Energia

      366 kcal /1555 kJ

      14,6 kcal / 62,2 kJ

      < 1

      Bielkoviny

      21 g

      0,83 g

      -

      Sacharidy

      42 g

      1,68 g

      -

      toho cukry

      16 g

      0,4 g

      -

      vláknina

      19 g

      0,68 g

      -

      Tuky

      6,3 g

      0,25 g

      -

      Z toho nasýtené mast. Kys.

      3,5 g

      0,14 g

      -

      Vitamíny:

       

       

       

      Vitamin C**

      140 mg

      5,6 mg

      7,0

      Minerály:

       

       

       

      Fosfor (Ph)**

      367 mg

      14,7

      2,0

      Magnézium Horčík (Mg)**

      250 mg

      10,0 mg

      2,6

      Mangán (Mn)**

      1,9

      0,076 mg

      7,6

      Meď (Cu)**

      1,9

      0,076 mg

      7,6

      Sodík (Na)**

      0,03 mg

      1,2 ?g

      -

      Vápnik (Ca)**

      430 mg

      43 mg

      5,2

      Železo (Fe)**

      12,45 mg

      0,5 mg

      3,5

      *%ODD odporúčaná denná dávka **Analytické údaje sa vzťahujú k variabilite v produktoch vyrobených z prírodných produktov.

      Odporúčané dávkovanie :
      2 x denne 1 čajovú lyžičku (4 g)  prijať vo forme nápoja, ktorý si pripravíme podobne ako kakao. Nápoj chutí skvele, keď sa pridá do mlieka ( sójové, mandľové, kravské), rastlinno-ovocných nápojov (smoothies), proteínových nápojov, cereálnych kaší a v mnohých iných kombináciách – skutočne reálny kulinársky zážitok.

      Dôležité upozornenie: odporúčaná denná dávka by nesmie byť prekročená! Výživový doplnok nie je náhradou vyváženej a pestrej stravy! Uchovávajte mimo dosahu detí! Skladujte v dobre uzavreté v suchom a chladnom prostredí 5-25 ?C, Všetky hodnoty sa vzťahujú k výkyvom v bežnom obsahu potravín. Výživový doplnok nie je vhodný pre deti, ani tehotné a dojčiace ženy.

      Schválené rozhodnutím UVZSR : OHVBPKV/7498/2013/Kr

      Hrozí nám nejaké nebezpečenstvo od zelených potravín ako je chlorella, mladý jačmeň, spirulina ? Určite nie Čítajte viac...

      Serotonín a melatonín - hormóny dobrej nálady, šťastia a pokojného spánku v Mladom jačmeni.Čítajte viac...

      Pitný režim, koľko sa má vypiť za deň, keď užívam zelené potraviny... Čítajte viac...

      Fykocyanín - modrozelená perla. Asi sa pýtate, čo je Fykocyanín zač a čo vlastne dokáže?... Čítajte viac...

      Prečo užívať Chlorellu alebo Spirulina: Zo všeobecného hľadiska možno tvrdiť, že ide o prírodné suroviny, ktoré prispievajú v mnohých oblastiach k podpore ľudského zdravia... Čítajte viac...

      Partneri