S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

 

PARTNERI


»
Majonézy a dressingy

Dressingy, omáčky

Vo vegetariánskych dressingoch, či omáčkach sa Heliaflor® používa kvôli svojej emulgačným  a stabilizačným schopnostiam. Od začiatku pracujeme s výrobcami na vývoji Heliaflor® na zabezpečenie týchto funkčných vlastností. Okrem toho sme tieto vlastnosti testovali a vedecky definovali na Univerzite aplikovaných vied Albstadt-Sigmaringen.

Výsledkom je množstvo receptov, na ktoré je Heliaflor® obzvlášť vhodný. Recepty môžu
ľahko vyrobiť pomocou mixéra alebo iného kuchynského robota.  Heliaflor® podporuje pikantné chute v dressingoch.
Na prípravu vegetariánskych dressingov a omáčok je Heliaflor® veľmi vhodný pre svoju jemnú štruktúru, dobrú schopnosť viazať tuk a neutrálnu chuť.

prísady

voda

150 ml

Slnečnicový olej

71 g

cukor

28 g

horčica

20 g

Heliaflor®  

11,5 g

Zemiaková múka

8,5 g

ocot

6 g

soľ

Karobová múka

1,5 g

  • Dajte vodu, múku zo svätojánskeho chleba, zemiakovú múku, ocot, cukor a trošku soli do mixéri a miešajte 3 minúty
  • Pridajte horčicu a Heliaflor® 55 a premiešajte ďalšiu minútu
  • Pridajte aspoň olej a premiešajte

Tipy:
Pre lepšiu krémovosť dressingu možno Heliaflor® pred ďalšou prípravou vopred namočiť
vo vlažnej vode cca. 15 minút. Preto ca. 1/3 vody z receptu môžete sa použiť na namočenie.
Množstvom použitému Heliaflor®  (2 až 5%) môžete ovplyvniť konzistenciu hotového výrobku,. Čím vyšší obsah Heliaflor® je tým je dressing  tuhší. S množstvom  2% Heliaflor® v dressingu možno dosiahnuť redšiu konzistenciu, pričom rpi 5% Heliaflor® je dressing podobný pevnej majonéze. Prídavok octu alebo citrónovej šťavy je nevyhnutný pre dosiahnutie emulgačných účinkov.

Tento základný recept sa môže meniť pridaním niekoľkých korenín, bylín alebo iných aromatických zložiek. S čerstvými a regionálnymi bylinkami môžete dosiahnuť bylinkovú majonézu alebo dressing.

 

NWJiZDJiND