Dressingy, omáčky
Vo vegetariánskych dressingoch, či omáčkach sa Heliaflor® používa kvôli svojej emulgačným a stabilizačným schopnostiam. Od začiatku pracujeme s výrobcami na vývoji Heliaflor® na zabezpečenie týchto funkčných vlastností. Okrem toho sme tieto vlastnosti testovali a vedecky definovali na Univerzite aplikovaných vied Albstadt-Sigmaringen.
Výsledkom je množstvo receptov, na ktoré je Heliaflor® obzvlášť vhodný. Recepty môžu
ľahko vyrobiť pomocou mixéra alebo iného kuchynského robota. Heliaflor® podporuje pikantné chute v dressingoch.
Na prípravu vegetariánskych dressingov a omáčok je Heliaflor® veľmi vhodný pre svoju jemnú štruktúru, dobrú schopnosť viazať tuk a neutrálnu chuť.
prísady |
|
voda |
150 ml |
Slnečnicový olej |
71 g |
cukor |
28 g |
horčica |
20 g |
Heliaflor® |
11,5 g |
Zemiaková múka |
8,5 g |
ocot |
6 g |
soľ |
|
Karobová múka |
1,5 g |
- Dajte vodu, múku zo svätojánskeho chleba, zemiakovú múku, ocot, cukor a trošku soli do mixéri a miešajte 3 minúty
- Pridajte horčicu a Heliaflor® 55 a premiešajte ďalšiu minútu
- Pridajte aspoň olej a premiešajte
Tipy:
Pre lepšiu krémovosť dressingu možno Heliaflor® pred ďalšou prípravou vopred namočiť
vo vlažnej vode cca. 15 minút. Preto ca. 1/3 vody z receptu môžete sa použiť na namočenie.
Množstvom použitému Heliaflor® (2 až 5%) môžete ovplyvniť konzistenciu hotového výrobku,. Čím vyšší obsah Heliaflor® je tým je dressing tuhší. S množstvom 2% Heliaflor® v dressingu možno dosiahnuť redšiu konzistenciu, pričom rpi 5% Heliaflor® je dressing podobný pevnej majonéze. Prídavok octu alebo citrónovej šťavy je nevyhnutný pre dosiahnutie emulgačných účinkov.
Tento základný recept sa môže meniť pridaním niekoľkých korenín, bylín alebo iných aromatických zložiek. S čerstvými a regionálnymi bylinkami môžete dosiahnuť bylinkovú majonézu alebo dressing.