S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

 

PARTNERI


»
Použitie v pekárenských produktoch

Použitie v pekárenských výrobkoch

V spolupráci s Univerzitou v Hohenheime v Stuttgarte sme skúmali využitie technológie Heliaflor® ako technologickej prísady do pečiva. Zamerali sme sa na celozrnný chlieb a bezlepkový chlieb.

Na základe výsledkov výskumu sme vypracovali informačný list pre pekárenské výrobky, ktorý je určený najmä pre výrobcu pečiva. Nielen výrobca profituje z použitia Heliaflor® vo svojich výrobkoch, ale aj zákazníkov: lepšou chuťou, predĺžením čerstvosti a extra pridanými hodnotnými žiavinami. V podstate sú oba typy Heliaflor® vhodné na použitie v pekárenských výrobkoch. Vo všetkých štúdiách bolo možné preukázať, že použitie Heliaflor® pred ďalším spracovaním cesta prináša kladné výsledky a pozitívne vlastnosti konečného produktu.

Použitie Heliaflor® v celozrnnom chlebe

Obsah v hotovom výrobku: 3-5%

Použitie Heliaflor® ako zložky celozrnného chleba spôsobilo zlepšenú konzistenciu a dlhšiu sviežosť. Kvôli zvýšenému objemu tvorby plynu dochádza k zvýšeniu objemu cesta. Kôrka vykazuje vyššiu elasticitu. Na predbežné namočenie oboch typov Heliaflor® odporúčame jednu časť Heliaflor®  a dve alebo tri časti vody, 1:2.

Použitie Heliaflor® v bezlepkovom chlebe

Obsah v hotovom výrobku: 2-4 % (vzhľadom na celkové množstvo mletých obilných produktov a zahusťovadla)

Vďaka použitiu Heliaflor® v receptúre sme dosiahli dlhšiu sviežosť v bezlepkových chleboch. Najmä pri vlhkosti a výslednom pocite v ústach je rozdiel od štandardného produktu bez Heliaflor® jasný. Kúrka je mäkšia a objem sa zvyšuje. Vďaka zvýšeniu obsahu Heliaflor® môže byť až 5% výsledkom pečenia je väčšia textúra.  Pre pozitívne výsledky pečenia bezlepkového chleba odporúčame pridať ďalšie zahusťovadlo, napr. Guarovú gumu alebo karobovú gumu.

Pre predbežné namáčanie odporúčame nasledujúce množstvá vody:

Heliaflor® 45

Množstvo 2%: jedna časť bielkoviny a päť dielov vody; množstvo 5%: jedna časť bielkoviny a dve a pol dielu vody

Heliaflor® 55

Množstvo 2%: jedna časť bielkoviny a štyri časti vody; množstvo 5%: jedna časť bielkoviny a dve časti vody

Vďaka použitiu Heliaflor® v množstve pečiva sa zvyšuje objem cesta. Kvôli zvýšenej vlhkosti môžu byť výrobky dlhšie chutnejšie. Okrem toho sa zvyšuje obsah bielkovín a cenné vlákny významne prispievajú k dennej výžive.

Odporúčame Heliaflor® pre niekoľko výrobkov v oblasti pečiva. Niektorí zákazníci pracujú s Heliaflor® napr. V muffinoch, smotanových šľahačkách alebo v kvasinkových koláčoch a môžu dosiahnuť pozitívne výsledky.

 

ZmJlNm