Maxfry zvyšuje kvalitu varenia, grilovania či fritovania a znižuje obsah nežiadúcich látok v oleji.

Nemecký bio chemik Dr. Gertz autor patentu Maxfry  vyvíja, vyrába a distribuuje rastlinné antioxidanty a prídavné látky  pre oleje a tuky. Tieto antioxidanty poskytujú olejom na varenie a vyprážanie termo-oxidačnou stabilizáciou. Objavte na nasledujúcich stránkach, ako naše produkty nielen zlepšujú účinnosť procesov vyprážania, ale aj kvalitu vyprážaného produktu.

Fritovanie a vyprážanie sú jedny z najpopulárnejších techník na prípravu potravín vo svete. Hoci existujú názory poukazujúce na zdravotné problémy spojené s fritovaním, jeho popularita vo svete aj napriek tomu rastie. Vyprážané výrobky sa tešia priazni spotrebiteľov všetkých vekových skupín a takmer vo všetkých kultúrach, pretože sa rýchle a ľahko sa pripravujú, či majú dobrú chuť a vôňu. Navyše, pri fritovaní pri vysokých teplotách, sú vyprážané potraviny všeobecne mikrobiologicky bezpečné.

Hoci sa samotný proces javí relatívne jednoduchý, fritovanie a smaženie sú dynamické procesy s veľa nástrahami, ktoré je potrebné vziať do úvahy s cieľom pripravovať kvalitné chutné potraviny, ktoré sú chuťovo aj aromaticky príťažlivé.

Oleje na vyprážanie

Pokiaľ ide o prípravu vysoko kvalitných vyprážaných a fritovaných jedál, použitý olej je veľmi dôležitou súčasťou procesu. Nielen že sa jedlo v oleji pripravuje, ale olej je tiež prevzatý do jedla a stáva sa významnou súčasťou konečného produktu. V posledných rokoch sa mení výber vhodných olejov na vyprážanie kvôli deklarovaným zdravotným problémom spojeným s fritovaním, ale aj kvôli zníženiu dostupnosti rastlinných olejov vhodných na vyprážanie ( veľká spotreba rastlinných olejov pri výrobe bio palív a pod.)  Navyše nastali významné obmedzenia obsahu trans mastných kyselín v olejoch na vyprážanie v Kanade, USA a niektorých európskych krajinách. Konečným výsledkom je snaha výrobcov hľadať alternatívy za trans mastné kyseliny ktoré majú vysokú tepelnú a oxidačné stabilitu.

Okrem toho by kvalitné oleje na vyprážanie nemali obsahovať syntetické antioxidanty alebo iné prísady ako dimetylpolysiloxán (E900, protipeniaca látka) a (BHA, BHT, TBHQ syntetické antioxidanty). Súčasne by nemali byť vyrobené zo zdrojov, ktoré sú geneticky modifikované (GM). Napokon by oleje na fritovanie nemaly obsahovať potravinové alergény.

Vzhľadom k tomu, dnes väčšina olejov používaných pri príprave jedál v priemysle, reštauráciách aj domácnostiach sú rafinované, bielené a deodorizované, oleje. Dnes je dostupných viacero alternatívnych olejov so zdravším profilom mastných kyselín a bez trans-mastných kyselín. Príkladom sú oleje z nových odrôd repky alebo slnečnica s modifikovaným zložením mastných kyselín, ktoré vykazujú vysoký obsah kyseliny olejovej a redukujú množstvá polynenasýtených mastných kyselín, so zvýšeným obsahom mono nasýtených mastných kyselín.

Fritovanie a smaženie sú jedným z najčastejšie používaných postupov na prípravu potravín. Avšak najmä fritovanie produkuje ako žiaduce, tak aj nežiadúce aromatické zlúčeniny, ktoré môžu zmeniť stabilitu, kvalitu, chuť, farbu, textúru a výživovú kvalitu vyprážaných potravín. Hydrolýza, oxidácia a polymerizácia sú bežné chemické reakcie vyskytujúce sa v oleji počas vyprážania. Pri týchto reakciách vznikajú zlúčeniny, z ktorých niektoré sú potenciálne toxické.

Polarizované častice: Počas procesu vyprážania sa olej rozkladá na peroxidy, kyseliny a ďalšie radikály, ktoré sa koncentrujú v oleji.
Polymerizované trigliceridy: oleje na fritovanie obsahujú tuky (trigliceridy ), ktoré vplyvom tepla a kyslíka menia svoju štruktúru. Vznikajú ďalšie radikály.
Celkovo oxidované častice: je pomerný rozdiel medzi polárnymi zlúčeninami a polymerizovanými trigliceridmi. Tento pomer zahŕňa takmer všetky metabolity chemickej zmeny oleja na vyprážanie.

Použitím Maxfry® dosiahnete

• Zníženie obsahu polarizovaných častíc až o 54%
• Zníženie polymerizovaných triglyceridov až o 45%
• zníženie obsahu kyselín až o 60%
• Zníženie celkových oxidovaných častíc až o 58%.

Graf: Porovanaie zníženia obsahu škodlivých častíc po 16 hod fritovania pri teplote 170 C

 

Popri zvýšení kvality fritovania môžete predĺžením životnosti oleja dosiahnuť až 30% úsporu na nákladoch. Iba 30 centov na 1l je necelých 30% z ceny 1L čerstvéh fritovacieho oleja. Pri spotrebe 30 L týždenne je to ročne úspora 230 €.

Dávkovanie:
MAXFRY® sa pridáva v dávke 1: 200 (5 g MAXFRY® na 1 liter oleja), priamo do plnej fritézy. Aplikácia by mala začať už do čerstvého oleja. Na udržanie stabilizačného efektu sa aplikácia opakuje po 16 hodinách
.

MAXFRY® obsahuje rafinované rastlinné oleje (oleje z ryžových klíčkov, kokosový olej, ľanový olej, repkový olej) v rôznych pomeroch, rastlinný extrakt bohatý na tokoferoly; emulgátory: E471, E472c.

MAXFRY® neobsahuje geneticky modifikované zložky podľa ES 1829/ 2003 a EC 1830/2003, ani syntetické antioxidanty.

Zloženie Maxfry® je optimálne prispôsobené aj požiadavkám na výrobu predpečených a hlboko smažených zemiakových výrobkov. Dáva oleju extrémne vysokú teplotnú a oxidačnú stabilitu, zabezpečuje konzistentne dobré výsledky vyprážania počas celej životnosti, zlepšuje kvalitu a stabilitu pri skladovaní výrobkov. Maxfry® je čisto rastlnný bez alergénov a neobsahuje absolútne žiadne syntetické antioxidanty alebo geneticky modifikované prísady. Napokon, s olejom stabilizovaným s Maxfry®, sa vo vašom zariadení na vyprážanie bude usadzovať menej  znečistení, ktoré pozostávajú z polymerizovaných zvyškov oleja na vyprážanie.

Ryby, mäso ako aj hydina sú pravdepodobne najväčšou výzvou pre olejena hlboké vyprážanie. Ich vysoký obsah vody a bielkovín, použitých korenín a ďalších zložiek ďalej urýchľujú tepelno-oxidačné a degradačné procesy v oleji. To spôsobuje rýchle starnutie a zhoršenie výkonu oleja, čo má negatívny vplyv na kvalitu, výživovú hodnotu a stabilitu pri skladovaní potraviny. Stabilita používaných olejov má preto rozhodujúci význam. Vďaka Maxfry® stabilita nie je nevyhnutne závislá na výbere oleja. S Maxfry® môžete používať aj bežné, repkové či slnečnicové oleje. Napríklad nie je potrebné pridávať palmový tuk na zabezpečenie stability fritovacieho média. Okrem stabilizácie oleja na fritovanie, Maxfry® tiež zvyšuje výkonnosť olejov v procese. Bežné oleje nedosiahnu svoju výkonnosť, kým nedosiah nu určité hodnoty, ( musia sa zahriať, zabehnúť). Ako výsledok, prvé produkty vyrobené s použitím čerstvého oleja sú príliš bledé a nedosiahnu požadovanú kvalitu. Po určitej dobe zase produkty znovu nedosahujú kvalitu ( olej je opotrebovaný ). Procesy, ktoré používajú veľké množstvá oleja a vyžadujú časté doplnenie veľkými množstvami čerstvého oleja pravdepo-dobné nikdy nedosiahnu dokonalý výkon. Prísady v Maxfry® regulujú starnutie. Vďaka zlepšenému prenosu tepla, čerstvý olej dosahuje okamžitú plnú výkonnosť, ktorú udržuje počas celej doby užívania.

Pozor na Akrylamid

Zemiaky a iné potraviny (obilniny, cereálie, múky), ktoré majú vysoký obsah aminoskyseliny asparagín a vysoký obsah redukujúcich sacharidov, podliehajú pri vyprážaní a fritovaní tvorbe akrylamidu. Akrylamid je reaktívna látka a má potenciál spôsobiť spektrum toxických účinkov, vrátane neurotoxických, ktoré sa pozorovali u ľudí. Na základe testov na zvieratách bol akrylamid tiež klasifikovaný ako "pravdepodobný ľudský karcinogén. Tvorbu akrylamidu je možné znížiť aj správnou technikou vyprážania. Typ použitého oleja môže mať tiež významný vplyv na úroveň akrylamydovej kontaminácie vo fritovaných potravinách. Výrobky z palmového oleja, ktoré sa používajú na vyprážanie, majú prekvapivo za následok vyššiu tvorbu akrylamidu. Toto je pravdepodobne kvôli emulzifikačnému účinku vyššieho množstva prítomných diacyglycerolov. Použitím prípravku MAXFRY® ako prídavnej látky do rastlinných fritovacích olejov môžete znížiť tvorbu polarizovaných častíc, ktoré majú preukázateľnú súvislosť a vplyv na tvorbu akrylamidu.

Téma akrylamidu nie je nová. Od roku 2002, keď boli prvý krát publikované práce švédskych vedcov sa o ne zaujímala odborná verejnosť. EFSA, (agentúra európskej komisie pre bezpečnosť potravín) od roku 2007 začal v spolupráci s odborníkmi získavať poznatky a účinkoch akrylamidu na ľudský organizmus. V roku 2017 bolo publikované nariadenie, ktoré sú povinné aplikovať všetky krajiny EU. Aj na Slovensku toto nariadenie nadobudne platnosť v apríli 2018. Podľa neho všetci výrobcovia a spracovatelia potravín budú povinní dodržiavať opatrenia na redukciu akrylamidu v potravinách.

 

 

 

 



Viac tu: https://www.nutri-elements.sk/produkty/maxfry/

Fritovanie a smaženie sú jedným z najčastejšie používaných postupov na prípravu potravín. Avšak najmä fritovanie produkuje ako žiaduce, tak aj nežiadúce aromatické zlúčeniny, ktoré môžu zmeniť stabilitu, kvalitu, chuť, farbu, textúru a výživovú kvalitu vyprážaných potravín. Hydrolýza, oxidácia a polymerizácia sú bežné chemické reakcie vyskytujúce sa v oleji počas vyprážania. Pri týchto reakciách vznikajú zlúčeniny, z ktorých niektoré sú potenciálne toxické.

Polarizované častice: Počas procesu vyprážania sa olej rozkladá na peroxidy, kyseliny a ďalšie radikály, ktoré sa koncentrujú v oleji.
Polymerizované trigliceridy: oleje na fritovanie obsahujú tuky (trigliceridy ), ktoré vplyvom tepla a kyslíka menia svoju štruktúru. Vznikajú ďalšie radikály.
Celkovo oxidované častice: je pomerný rozdiel medzi polárnymi zlúčeninami a polymerizovanými trigliceridmi. Tento pomer zahŕňa takmer všetky metabolity chemickej zmeny oleja na vyprážanie.

Použitím Maxfry® dosiahnete

• Zníženie obsahu polarizovaných častíc až o 54%
• Zníženie polymerizovaných triglyceridov až o 45%
• zníženie obsahu kyselín až o 60%
• Zníženie celkových oxidovaných častíc až o 58%.

Graf: Porovanaie zníženia obsahu škodlivých častíc po 16 hod fritovania pri teplote 170 C

 

Popri zvýšení kvality fritovania môžete predĺžením životnosti oleja dosiahnuť až 30% úsporu na nákladoch. Iba 30 centov na 1l je necelých 30% z ceny 1L čerstvéh fritovacieho oleja. Pri spotrebe 30 L týždenne je to ročne úspora 230 €.

Dávkovanie:
MAXFRY® sa pridáva v dávke 1: 200 (5 g MAXFRY® na 1 liter oleja), priamo do plnej fritézy. Aplikácia by mala začať už do čerstvého oleja. Na udržanie stabilizačného efektu sa aplikácia opakuje po 16 hodinách
.

MAXFRY® obsahuje rafinované rastlinné oleje (oleje z ryžových klíčkov, kokosový olej, ľanový olej, repkový olej) v rôznych pomeroch, rastlinný extrakt bohatý na tokoferoly; emulgátory: E471, E472c.

MAXFRY® neobsahuje geneticky modifikované zložky podľa ES 1829/ 2003 a EC 1830/2003, ani syntetické antioxidanty.

Zloženie Maxfry® je optimálne prispôsobené aj požiadavkám na výrobu predpečených a hlboko smažených zemiakových výrobkov. Dáva oleju extrémne vysokú teplotnú a oxidačnú stabilitu, zabezpečuje konzistentne dobré výsledky vyprážania počas celej životnosti, zlepšuje kvalitu a stabilitu pri skladovaní výrobkov. Maxfry® je čisto rastlnný bez alergénov a neobsahuje absolútne žiadne syntetické antioxidanty alebo geneticky modifikované prísady. Napokon, s olejom stabilizovaným s Maxfry®, sa vo vašom zariadení na vyprážanie bude usadzovať menej  znečistení, ktoré pozostávajú z polymerizovaných zvyškov oleja na vyprážanie.

Ryby, mäso ako aj hydina sú pravdepodobne najväčšou výzvou pre olejena hlboké vyprážanie. Ich vysoký obsah vody a bielkovín, použitých korenín a ďalších zložiek ďalej urýchľujú tepelno-oxidačné a degradačné procesy v oleji. To spôsobuje rýchle starnutie a zhoršenie výkonu oleja, čo má negatívny vplyv na kvalitu, výživovú hodnotu a stabilitu pri skladovaní potraviny. Stabilita používaných olejov má preto rozhodujúci význam. Vďaka Maxfry® stabilita nie je nevyhnutne závislá na výbere oleja. S Maxfry® môžete používať aj bežné, repkové či slnečnicové oleje. Napríklad nie je potrebné pridávať palmový tuk na zabezpečenie stability fritovacieho média. Okrem stabilizácie oleja na fritovanie, Maxfry® tiež zvyšuje výkonnosť olejov v procese. Bežné oleje nedosiahnu svoju výkonnosť, kým nedosiah nu určité hodnoty, ( musia sa zahriať, zabehnúť). Ako výsledok, prvé produkty vyrobené s použitím čerstvého oleja sú príliš bledé a nedosiahnu požadovanú kvalitu. Po určitej dobe zase produkty znovu nedosahujú kvalitu ( olej je opotrebovaný ). Procesy, ktoré používajú veľké množstvá oleja a vyžadujú časté doplnenie veľkými množstvami čerstvého oleja pravdepo-dobné nikdy nedosiahnu dokonalý výkon. Prísady v Maxfry® regulujú starnutie. Vďaka zlepšenému prenosu tepla, čerstvý olej dosahuje okamžitú plnú výkonnosť, ktorú udržuje počas celej doby užívania.

Pozor na Akrylamid

Zemiaky a iné potraviny (obilniny, cereálie, múky), ktoré majú vysoký obsah aminoskyseliny asparagín a vysoký obsah redukujúcich sacharidov, podliehajú pri vyprážaní a fritovaní tvorbe akrylamidu. Akrylamid je reaktívna látka a má potenciál spôsobiť spektrum toxických účinkov, vrátane neurotoxických, ktoré sa pozorovali u ľudí. Na základe testov na zvieratách bol akrylamid tiež klasifikovaný ako "pravdepodobný ľudský karcinogén. Tvorbu akrylamidu je možné znížiť aj správnou technikou vyprážania. Typ použitého oleja môže mať tiež významný vplyv na úroveň akrylamydovej kontaminácie vo fritovaných potravinách. Výrobky z palmového oleja, ktoré sa používajú na vyprážanie, majú prekvapivo za následok vyššiu tvorbu akrylamidu. Toto je pravdepodobne kvôli emulzifikačnému účinku vyššieho množstva prítomných diacyglycerolov. Použitím prípravku MAXFRY® ako prídavnej látky do rastlinných fritovacích olejov môžete znížiť tvorbu polarizovaných častíc, ktoré majú preukázateľnú súvislosť a vplyv na tvorbu akrylamidu.

Téma akrylamidu nie je nová. Od roku 2002, keď boli prvý krát publikované práce švédskych vedcov sa o ne zaujímala odborná verejnosť. EFSA, (agentúra európskej komisie pre bezpečnosť potravín) od roku 2007 začal v spolupráci s odborníkmi získavať poznatky a účinkoch akrylamidu na ľudský organizmus. V roku 2017 bolo publikované nariadenie, ktoré sú povinné aplikovať všetky krajiny EU. Aj na Slovensku toto nariadenie nadobudne platnosť v apríli 2018. Podľa neho všetci výrobcovia a spracovatelia potravín budú povinní dodržiavať opatrenia na redukciu akrylamidu v potravinách.

 

 

 

 



Viac tu: https://www.nutri-elements.sk/produkty/maxfry/

Maxfry® je zmes prírodných antioxidantov, stabilizátorov a emulgátorov, ktorá umožňuje varenie, grilovanie a fritovanie najvyššieho štandardu: zdravé, prírodné, najvyššej kvality a predovšetkým neuveriteľne účinné a efektívne.

Varenie fritovanie a vyprážanie sú jedným z najčastejšie používaných postupov na prípravu potravín. Fritovanie a vyprážanie produkujú ako žiaduce, tak aj nežiadúce aromatické zlúčeniny, ktoré môžu zmeniť stabilitu, kvalitu, chuť, farbu, textúru a výživovú kvalitu vyprážaných potravín. Hydrolýza, oxidácia a polymerizácia sú chemické reakcie vyskytujúce sa v oleji počas vyprážania. Pri týchto reakciách vznikajú zlúčeniny, z ktorých niektoré sú toxické.

Polarizované častice: Počas procesu vyprážania sa olej rozkladá na peroxidy, kyseliny a ďalšie radikály, ktoré sa koncentrujú v oleji.
Polymerizované trigliceridy: oleje na fritovanie obsahujú tuky (trigliceridy ), ktoré vplyvom tepla a kyslíka menia svoju štruktúru. Vznikajú ďalšie radikály.
Celkovo oxidované častice: je pomerný rozdiel medzi polárnymi zlúčeninami a polymerizovanými trigliceridmi. Tento pomer zahŕňa takmer všetky metabolity chemickej zmeny oleja na vyprážanie.

Použitím Maxfry® dosiahnete

• Zníženie obsahu polarizovaných častíc až o 54%
• Zníženie polymerizovaných triglyceridov až o 45%
• zníženie obsahu kyselín až o 60%
• Zníženie celkových oxidovaných častíc až o 58%.

Graf: Porovnanie obsahu škodlivých častíc po 16 hod fritovania pri teplote 170 C v rôznych olejoch

Okrem zníženia tvorby škodlivých častic dochádza zároveň  k zvýšeniu kvality pripravovaných výrobkov. V prfesionálnych prevádzkach navyše môžete predĺžením životnosti oleja dosiahnuť až 30% úsporu na nákladoch. . Už pri spotrebe 30 L týždenne je to ročne úspora cca. 400 €.

Dávkovanie:
Maxfy® sa pridáva v dávke 1: 200 (5 g na 1 liter oleja), priamo do plnej fritézy. Aplikácia by mala začať už do čerstvého oleja. Na udržanie stabilizačného efektu sa aplikácia opakuje po 16 hodinách.

Maxfry® obsahuje rafinované rastlinné oleje (oleje z ryžových klíčkov, kokosový olej, sezamový olej, repkový olejHORO) v rôznych pomeroch, rastlinný extrakt bohatý na tokoferoly; emulgátory: mono a diglyceriy mastných kyselín (E471, E472c)

Maxfry® neobsahuje geneticky modifikované zložky podľa ES 1829/ 2003 a EC 1830/2003, ani syntetické antioxidanty.

Zloženie Maxfry® je optimálne prispôsobené aj požiadavkám na výrobu predpečených a hlboko smažených zemiakových výrobkov. Dáva oleju extrémne vysokú teplotnú a oxidačnú stabilitu, zabezpečuje konzistentne dobré výsledky vyprážania počas celej životnosti, zlepšuje kvalitu a stabilitu pri skladovaní výrobkov. FritoSan® je čisto rastlinný bez alergénov a neobsahuje absolútne žiadne syntetické antioxidanty alebo geneticky modifikované prísady. Napokon, s olejom stabilizovaným s FritoSan®, sa vo vašom zariadení na vyprážanie bude usadzovať menej  znečistení, ktoré pozostávajú z polymerizovaných zvyškov oleja na vyprážanie.

Ryby, mäso ako aj hydina sú pravdepodobne najväčšou výzvou pre oleje na vyprážanie. Ich vysoký obsah vody a bielkovín, použitých korenín a ďalších zložiek ďalej urýchľujú tepelno-oxidačné a degradačné procesy v oleji. To spôsobuje rýchle starnutie a zhoršenie výkonu oleja, čo má negatívny vplyv na kvalitu, výživovú hodnotu a stabilitu pri skladovaní potraviny. Stabilita používaných olejov má preto rozhodujúci význam. Vďaka FritoSan® stabilita nie je nevyhnutne závislá na výbere oleja, stačí používať aj bežné, repkové či slnečnicové oleje. Napríklad nie je potrebné pridávať palmový tuk na zabezpečenie stability fritovacieho média. Okrem stabilizácie oleja na fritovanie, FritoSan® tiež zvyšuje výkonnosť olejov v procese. Bežné oleje nedosiahnu svoju výkonnosť, kým nedosiahnu určité hodnoty, ( musia sa zahriať, zabehnúť). Ako výsledok, prvé produkty vyrobené s použitím čerstvého oleja sú príliš bledé a nedosiahnu požadovanú kvalitu. Po určitej dobe zase produkty znovu nedosahujú kvalitu ( olej je opotrebovaný ). Procesy, ktoré používajú veľké množstvá oleja a vyžadujú časté doplnenie veľkými množstvami čerstvého oleja pravdepodobné nikdy nedosiahnu dokonalý výkon. Prísady vo Fritosan® regulujú starnutie. Vďaka zlepšenému prenosu tepla, čerstvý olej dosahuje okamžitú plnú výkonnosť, ktorú udržuje počas celej doby užívania.

Pozor na Akrylamid

Zemiaky a iné potraviny (obilniny, cereálie, múky), ktoré majú vysoký obsah aminoskyseliny asparagín a vysoký obsah redukujúcich sacharidov, podliehajú pri vyprážaní a fritovaní tvorbe akrylamidu. Akrylamid je reaktívna látka a má potenciál spôsobiť spektrum toxických účinkov, vrátane neurotoxických, ktoré sa pozorovali u ľudí. Na základe testov na zvieratách bol akrylamid tiež klasifikovaný ako "pravdepodobný ľudský karcinogén. Tvorbu akrylamidu je možné znížiť aj správnou technikou vyprážania. Typ použitého oleja môže mať tiež významný vplyv na úroveň akrylamydovej kontaminácie vo fritovaných potravinách. Výrobky z palmového oleja, ktoré sa používajú na vyprážanie, majú prekvapivo za následok vyššiu tvorbu akrylamidu. Toto je pravdepodobne kvôli emulzifikačnému účinku vyššieho množstva prítomných diacyglycerolov. Použitím prípravku FritoSan® ako prídavnej látky do rastlinných fritovacích olejov môžete znížiť tvorbu polarizovaných častíc, ktoré majú preukázateľnú súvislosť a vplyv na tvorbu akrylamidu.

Téma akrylamidu nie je nová. Od roku 2002, keď boli prvý krát publikované práce švédskych vedcov sa o ne zaujímala odborná verejnosť. EFSA, (agentúra európskej komisie pre bezpečnosť potravín) od roku 2007 začal v spolupráci s odborníkmi získavať poznatky a účinkoch akrylamidu na ľudský organizmus. V roku 2017 bolo publikované nariadenie, ktoré sú povinné aplikovať všetky krajiny EU. Aj na Slovensku toto nariadenie nadobudne platnosť v apríli 2018. Podľa neho všetci výrobcovia a spracovatelia potravín budú povinní dodržiavať opatrenia na redukciu akrylamidu v potravinách.

 

 


Kontakt

NUTRI ELEMENTS

Kukučínova 18
Banská Bystrica
97401


048 4141791
0905 408451



 

Medzinárodné certifiikáty 

záruka najvyššej kvality

 

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ52j8Qlh4tpYnAWisTsyjy6HCSVvHDLcHZRu4khvJtDX8OU1CTSQ