S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

 

PARTNERI



Chlorella

Chlorella je sladkovodná riasa smaragdovo zelenej farby, ktorú získala vďaka bohatému obsahu chlorofylu. Jednou z najznámejších zelenými rastlinami je práve sladkovodná riasa Chlorella. Odborníci tvrdia, že obsahuje kompletné spektrum výživných látok i energiu všetkých prírodných živlov. Okrem tohto obsahuje cez 50% bielkovín, 20% sacharidov a 10% tukov. Nechýbajú ani ďalšie užitočné vitamíny a minerály, a pre svoje unikátne zloženie je táto mikrorias často označovaná za jednu z najzdravších potravín.

Prečo je chlorella tak unikátna?

Najúčinnejšou látkou chlorelly je takzvaný rastový faktor - Chlorella Growth Factor, CGF. Extrakt zo sladkovodnej riasy vďaka tomuto faktoru obsahuje aminokyseliny, peptidy, glykoproteíny, polyamidy, niektoré vitamíny, minerálne látky a stopové prvky. Bielkoviny tejto riasy sa navyše svojím charakterom viac podobajú bielkovinám živočíšnym ako rastlinným, ale sú pritom výrazne zdravšie než klasické živočíšne proteíny.

Chlorella sa vyznačuje vysokou koncentráciou chlorofylu, obsahuje viac chlorfylu než akákoľvek iná známa rastlina (päťkrát toľko ako spirulina a 10x toľko ako lucerna). Chlorofyl bol cenený ako najsilnejší detoxikačný a čistiaci prostriedok v prírode. Chlorella je tiež super-koncentrát vitamínov, minerálov, bielkovín, vlákniny, beta-karoténu, nukleových kyselín (RNA a DNA) a aminokyselín. Vzhľadom k tomu, žč Chlorella je čisto prírodný produkt, sú živiny v nej obsiahnuté v presne takej forme, rovnováhe a štruktúre, v akej je príroda chcela.

Okrem detoxikácie vášho organizmu, Chlorella pomáha predlžovať vek vášho tela. Obsahuje totiž najbohatšie zdroje proti starnutiu RNA a DNA. Ako možno viete, RNA a DNA sú základnými stavebnými kameňmi života. DNA je chemický plán pre nové bunky, ktorý vysiela molekuly RNA ako tím dobre vyškolených pracovníkov, ktoré umožňujú svoje bunky reprodukovať. RNA a DNA sú kľúčovými nutričnými faktormi pre dlhovekosť a umožní vám tak zostať mladý, zdravý a žiarivý!

Rozsiahly výskum ukázal, že Chlorella obsahuje viac ako 10% ribonukleovej kyseliny (RNA) a 3% deoxyribonukleovej kyseliny (DNA), a je najbohatším zdrojom nukleových kyselín. Odporúčaná denná porcia chlorelly 3g poskytuje sedemnásťkrát vyššie množstvo DNA a RNA ako boli nájdené v sardinkách a inom jedle, ktoré je bohaté na tieto nukleovej kyseliny.

Avšak, nutričné ??výhody chlorelly nekončí. Účinok Chlorelly leží hlboko vnútri jej bunkového jadra v podobe nukleotidov-peptid komplexu známy tiež ako Chlorella rastový faktor, alebo ČGF. Chlorella rastový faktor, je neuveriteľne silná látka, ktorá sa používa v liečbe mnohých chorôb. CGF obsahuje celý rad jedinečných látok, ako sú nukleové kyseliny, aminokyseliny, peptidy, vitamíny a polysacharidy, ktoré poskytujú to, čo vaše telo potrebuje k stavbe novej, silné a zdravé bunky. Úžasný CGF podporuje tvorbu bielkovín, enzýmov a ATP (energia molekuly). Vzhľadom ku všetkým svojim jedinečným vlastnostiam CGF bolo preukázané, že chlorela dokáže stimulovať imunitný systém, urýchľuje hojenie a udržuje zdravé tkanivá, revitalizuje a posilňuje celé telo na bunkovej úrovni. Tiež poskytuje anti-oxidanty, beta-karotén, a polysacharidy (beta-glukán). Polysacharidy obsiahnuté v chlloreře stimulujú produkciu interferónu, ktorý je dôležitý pre dobrý imunitný systém. Taktiež poskytuje materiály pre bunkovú opravu a revitalizáciu, čo prispieva k rýchlemu hojeniu, stupňovanie energie života a pre mladistvý vzhľad.

Pri čom pomáha Chlorella ?

Užívanie chlorelly má veľký vplyv na naše zdravie. Chlorela totiž dokáže:

  • zvýšiť celkovú odolnosť organizmu
  • chrániť bunky a tkanivá pred pôsobením voľných radikálov
  • regulovať hladinu cholesterolu a tlak krvi
  • byť vhodným potravinovým doplnkom pre prevenciu nádorových ochorení
  • podporovať regeneráciu tkanív pri poškodení
  • slúžiť ako prevencia pri chorobách srdca a ciev
  • zvyšovať účinnosť inzulínu a kontrolovať hladinu cukru v krvi
  • lepšie sa vysporiadať so stresovými situáciami a vyčerpaním

 

Chlorela - návrat k mladosti

To, koľko nám je let, ovplyvňuje dátum narodenia, genetika, psychika, vonkajšie okolnosti a tiež životný štýl, najmä naše stravovacie návyky. Ak sa chceme udržať dlhšie fit a mladí, mali by sme do svojho jedálnička chlorellu rozhodne zaradiť. Chlorella náš jedálniček prolustruje a zneškodnia škodlivé zložky. Nedokáže zničiť priamo všetky vírusy a baktérie, nezatupí akútnu bolesť, dokáže ale telu získať väčšiu imunitu. Vytvára bojisko pre organizmy nepriateľské a ústretové prostredie pre organizmy prospešné. Vďaka čistiacim účinkom naštartuje obranné mechanizmy a dodá energiu k boju o to najcennejšie, čo máte - o váš vlastný život.

Ak chcete vykonávať porovnanie s konkurenciou je potrebné vždy vychádzať so rovnakých nutričných hodnôt a merných jednotiek a prípadne prepočítať!! pozri calorie = kj,

 

 

Nutričné ??hodnoty

v 100 g výrobku

Energie

414 cal./1736 kj

Bielkoviny

65 g

Sacharidy

12,3 g

Tuky

11,6 g

Vápnik

157 mg

Horčík

412 mg

Železo

67 mg

Zinok

1,38 mg

Draslík

1053 mg

 

 

Nutričné ??hodnoty

v 100 g výrobku

 

 

Chlorofyl

2510 mg

Beta karotén

1107?g

Kyselina listová

1775 mikrogramov

Vitamín A

195 mikrogramov

Vitamín E

7,16 mg

Vitamín B6

3670 mikrogramov

Vitamín B12

6,5 mikrogramov

Vitamín C

13050 mikrogramov

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odporúčané dávkovanie:

3 -6 tabliet 2x denne 10 – 15 min pred jedlom, tabletky môžete bez problému rozdrviť lyžičkou, aby boli jedlé aj pre deti.

Upozornenie:

Obmedzenie pre zelené potraviny

Zelené potraviny stravy sa nemôžu užívať

-Po transplantácii orgánov (najmenej 9 mesiacov po transplantácii neužívať)

-Pri akútnej pľúcnou embóliou

-Pri akútnom zápale hlbokého žilového systému

-Po operácii tráviaceho systému alebo jeho časti (aspoň týždeň nejesť zelené potraviny)

-Pri ožarovaní (3 dni pred a 3 dni po ožarovaní)

- Pri Crohnovej chorobe v aktívnej fáze (chlorella nevhodná - dráždi, jačmeň vhodný - hoja) - vždy konzultujte s lekárom

 

Všeobecne sa odporúča užívať mladý jačmeň a sladkovodnú riasu súčasne a dlhodobo. Ich účinok sa spoločným užívaním niekoľkonásobne zvyšuje.

 

Pretože zelené potraviny podporujú organizmus vo vylučovanie cudzorodých látok z tela, je lepšie užívať klasické lieky pol hodiny pred užitím zelených potravín.

 

Zelené potraviny môžem len odporučiť nielen mamičkám, ale všetkým čo chcú byť zdraví, vhodné v tehotenstve i pri dojčení

 

ZWIzZmM1