Spoznajte potravinové inovácie.          Heliaflor Hack

Skutočná alternatíva mäsa a náhrada sóje bez lepku prichádza.

Realizujte svoju vegetariánsku  predstavivosť bez obmedzenia. Urobte si svoje vegetariánske mäsové guľôčky, lasagne, plnenú papriku či špagety Bolognese. Doplňte svoje jedlá o hodnotný zdroj rastlinných bielkovín, vlákniny a to všetko bez obmedzenia.

Náš produkt Heliaflor Hack od nemeckej inovatívnej firmy A.O.T Gmbh bol ocenený cenou World Food Innovation Awards za rok 2018. Každoročné odovzdávanie ocenení, ktoré organizuje FoodBrev Media a ktoré sa konajú v spolupráci s organizáciou Hotelympia hodnotia vynikajúce inovácie v celosvetovom potravinárskom priemysle.Heliaflor Hack je bohatý na bielkoviny a je absolútne prvou náhradou mäsa zo slnečnicových semien,  skutočná alternatíva sóje ! Z nášho produktu môžete v podstate pripraviť všetko, čo môžete robiť s mletým mäsom a ešte viac. Pravá chuť slnečnicových semien prináša pokrmu lahodný orieškový nádych. Vzhľadom k tomu že produkt je zložený zo 100% slnečnice, nie sú žiadne problémy s trávením či alergickými reakciami ako u podobných produktov, ktoré obsahujú sóju, či lepok. 100 g Heliaflor Hack absorbuje približne 250 g vody a preto môže nahradiť až 350 g mletého hovädzieho mäsa. Prednosťou Heliaflor Hack je, že  prispieva k zdravému a vyváženému stravovaniu, tým že pokrmy z neho pripravené majú menej kalórií, menej tuku a hlavne sú bez cholesterolu. Obsah bielkovín v tomto bezmäsitom produkte nemožno tiež prehliadnuť: 350g   organického mletého hovädzieho mäsa obsahuje 17% t.j 60 g bielkovín. Obsah proteínov v Hash je 51 g na 100 g. Čistá náhrada rastlinného mäsa významným spôsobom prispieva k dennému zásobovaniu organizmu bielkovinami.

 

Inšpirujte sa niekoľkými receptami

      Špagety Bolognese :ingrediencie na 3 až 4 porcie

  • Heliaflor Hack                   75 g
  • Cibuľa                                   1 stredná
  • Cesnakové strúčky                2
  • Olivový olej                          podľa potreby
  • Malá mrkva                            2 ks
  • Paradajkový pretlak               4 lyžice
  • Suché červené víno             150 ml
  • Pokrájané rajčiaky                150 g
  • Korenie, oregano, bazalka, kurkuma,  podľa chuti
  • Cestoviny (špagety, penne atď.) 250 g

      Príprava:

  1. Namočte Hack do vlažnej vody  zeleninového vývaru na 5 min a preceďte cez sitko.
  2. Očistite a olúpte cibuľu, cesnak a mrkvu a nakrájajte na malé kúsky.
  3. Olej zahrejete v panvici a jemne opečte cibuľku spolu Hack.
  4. Pridajte nakrájanú mrkvu nakrájanú na na kocky. V prípade potreby pridajte olivový olej
  5. Pridajte paradajkový pretlak a 2 minúty miešajte kým vsaje.
  6. Deglazujte s červeným vínom a udržujte varenie.
  7. Pridajte nakrájané paradajky a nechajte vrieť.
  8. Medzitým pripravte cestoviny v slanej vode a varte do požadovanej tuhosti.
  9.  Ochuťte omáčku s morskou soľou, korením, cesnakom a jemne nakrájanými bylinami. Podávajte cestoviny. Dobrú chuť!
 

 

            Hamburgery: na 4 porcie potrebujete

  • 75 g Heliaflor Hack
  • 150 ml vody
  • 1 cibuľu
  • 2 lyžice mletého ľanového semena
  • 4-6 lyžíc vody
  • 2-4 lyžice celozrnnej múky podľa potreby
  • 1 stredne veľký zemiak
  • soľ, paprika, korenie, kurkuma podľa chuti
     

            Príprava:

  1.  Najprv namočte mleté semienka ľanu s 4-6 lyžičkami vody a odložte ich na bok.
  2.  Namočte  Hack spolu so 150 ml vody alebo zeleninového vývaru naminút 5 minút a potom preceďte
  3.  Očistite a postrúhajte zemiak  
  4.  Nakrájajte cibuľu na tenké kocky a osmažte na troche oleja
  5.  Pridajte precedený Hash a trochu posmažte. Pozor nepripáľte !
  6. Pridajte všetky ingrediencie do misky a dobre premiešajte.  
  7.  Formujte hamburgery do požadovanej veľkosti a umiestnite ich plech na pečenie, ktorý je prikrytý papierom na pečenie potretým olejom. Môžete smažiť aj na    nepriľnave panvici. Treba dávať pozor, aby sa neprilepili na plech, či panvicu ( potrieť olejom )
  8.  Pečieme pri teplote 180 ° C  po dobu 12-18 minút v závislosti od hrúbky.
  9. Nechajte pracovať svoju fantáziu a dochuťte si hamburger zeleninou, cibuľou a omáčkou
 
 

 

           Chilli con Carne: na 4 porcie potrebujete

  • 76g Heliaflor Hack
  • 1 cibuľa
  •  200g fazuľa
  • 200g kukurice
  • Korenie, paprika soľ a iné podľa chuti
  • 500 ml vody
  • čerstvú petržlenovou vňaťou alebo koriander

               Príprava

  1.  Namočte Hack do vlažnej vody, alebo do zeleninového vývaru na 5 min  a preceďte cez sitko
  2. Nakrájajte cibulu na kocky a osmažte ju na oleji
  3. Pridajte 200 g predvarenej fazule a 200 g kukurice.
  4. Pridajte  300 - 500 ml vody s Sunflower Hash.
  5. Miešajte, priveďte do varu a dochuťte podľa potreby
  6. Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou alebo koriandrom a podávajte s ryžou, zemiakmi alebo  chlebom.
 
 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 


Kontakt

NUTRI ELEMENTS

Kukučínova 18
Banská Bystrica
97401


048 4141791
0905 408451



 

Medzinárodné certifiikáty 

záruka najvyššej kvality

 

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ52j8Qlh4tpYnAWisTsyjy6HCSVvHDLcHZRu4khvJtDX8OU1CTSQ