»
čo sú raw potraviny

Vitálna energia obsiahnutá v potravinách býva často označená aj pojmom radiácia potravín . Je to očiam neviditeľná sila, bez ktorej by neexistoval život. Japonci ju označujú ako "ki", Číňania ako "chi" a u nás sa najčastejšie nazýva vitalitou. Asi najznámejších bádateľom v tejto oblasti je francúzsky vedec André Simoneton.

Už pred tisícami rokov upozorňovali duchovný Majstri, že pre dosiahnutie harmónie s vesmírnymi zákonmi je potrebné pridať k modlitbám, meditáciám, duchovným telesným cvičeniam tiež rešpekt k energiám, ktoré sa do organizmu dostávajú stravou. Vplyv stravy môžeme denne pozorovať aj my sami na sebe - po niektorých jedlách je nám ľahko a príjemne, dodajú energiu a po iných sme akurát tak zrelí "dať si šlofíka".

Vedci na čele s Ing. Simonetonem zistili, že ľudský organizmus vyžaruje vlny v rozsahu 6200 až 7000 jednotiek angstrom (jednotka menšia, než mikrón), čo zodpovedá ružovej farbe slnečného spektra. Liečitelia a osoby na vysokých stupňoch duchovného vývoja mávajú 9000 aj viac jednotiek angstrom. Ak má telo radiácii okolo 6500 jednotiek angstrom, znamená to, že človek je zdravý. Pri chorobe je nameraná radiácia oveľa nižšia.

Ing. Simoneton vykonával svoj pokus tak, že kŕmil testované laboratórne zvieratka (z hľadiska potravinárskej vedy) starostlivo vypočítanú, plne hodnotnú stravou, obohatenú o umelé vitamínové a minerálne doplnky. Všetky druhy pokusných zvierat všakp po určitej dobe vykazovali po určitej dobe únavu a zlý vývoj oproti tým, ktorá dostávala svoju prirodzenú (surovú) stravu. Keď pridal do tej vedecky vypočítané potravy určité množstvo s dobrým vyžarovaním (čerstvú zeleninu a ovocie, obilie), tak všetky zvieratá sa začala vyvíjať normálne a bez únavy, boli opäť plní chuti do života. Z toho vychádza, že teória o skladbe potravy pre dlhý a zdravý život (pomer bielkovín, sacharidov, vitamínov a minerálov), rovnako ako teória o jouloch - kalóriách nie sú komplexné. Pre pevné zdravie je teda prvoradá nie hodnota kalorická, ale hodnota životodarná - vitálny.

 

Pre uľahčenie budeme deliť potraviny podľa žiarenia na 4 kategórie:

1. kategória - potraviny so žiarením vyšším, ako je vyžarovanie človeka, teda od 6500 do 10000 jednotiek angstrom, sú pre ľudský organizmus najvýživnejšia:

  • dužiny zrelých plodov a ich čerstvo vylisovaná šťava

  • zeleniny surové, alebo šetrne tepelne upravované

  • olejnaté plodiny a z nich za studena vylisované oleja: mandle, orechy, olivy, konope, ľan, sezam ...

  • zo živočíšnych potravín to sú čerstvé morské ryby a kôrovce, čerstvá smotana a maslo, úplne čerstvé vajcia.

  • morská soľ, včelia kašička

2. kategórie - potraviny s radiáciou 3000 - 6500 jednotiek angstrom:

  • čerstvé mlieko (za 12 hodín klesá jeho radiácia na 40%, za 24 hodín na 10%)

  • kokosový a arašidový olej

  • zelenina varená nad 15 minút pri vyššej teplote

  • varené morské ryby.

3. kategórie - potraviny s radiáciou pod 3000 jednotiek angstrom (varené mäso, údeniny, nefermentované syry, vajcia po 15 dňoch, pasterizované mlieko, káva, čaj, čokoláda, priemyselné zaváraniny).

4. kategória - potraviny, ktorých žiarenie je takmer nulové (konzervy, kamenná soľ, fermentované syry (s plesňou), margaríny, alkohol, cukor, priemyselné cestoviny, konzumné pečivo a chlieb). Potraviny tejto kategórie konzumované v nadbytku, vedú k ťažkej intoxikácii ľudského organizmu.


Ovocie v čase najvyššej zrelosti, konzumované pri zbere má hodnotu 9 - 10000 jednotiek angstrom. Hodnotu radiácie možno aj zvýšiť, napríklad hrušky (ešte zelené), majú po odtrhnutí 3000 jednotiek angstrom, po 4 - 5 dňoch však už 4-5000, v ďalších dňoch potom 8000 (čisto žlté), po 20 dňoch 9000 jednotiek angstrom. Teda dozretím sa hodnota radiácie zvýši 3x! Keď hrušky začnú hnednúť, klesá hodnota späť na 3000, keď sa začnú kaziť, spadne až na 1000 jednotiek angstrom. U sušeného ovocia nameral Simoneton 4000 jednotiek angstrom a po máčanie vo vode 5000. To isté platí pre sušenú zeleninu a bylinky. Pre zeleninu platia rovnaké hodnoty ako u ovocia s tým rozdielom, že počnúc utrhnutím zelenina radiáciu stráca (oproti ovociu, u ktorého sa dozretím radiácie zvýšia). Surová a šetrne upravená zelenina má 9000 jednotiek angstrom. Zemiaky majú surové 2000, pečené 9000 a varené 6 - 7000 jednotiek angstrom. Čerstvé strukoviny a bôby majú 7 - 8000 jednotiek angstrom, po mesiaci po odtrhnutí už skoro nič nevyžarujú, ale namočením sa v nich opäť prebudí život a radiácie. Obilie v celých zrnách má taktiež vysokú radiáciu - pšenica vyžaruje 8 - 9000 jednotiek angstrom, pohánka, ovos, kukurica 8500. Varením obilia radiácie stúpa až na 9 - 10000 jednotiek angstrom. Čerstvo namleté ??obilie vyžaruje rovnako ako zrno, kváskový chlieb z čerstvo pomletého obilia má 9200 jednotiek angstrom. Čerstvo vyrobené (domáce) cestoviny, kým sú ešte mäkké (teda Neposušená) majú vlnovú dĺžku ako obilie. Olivový olej má úžasnú schopnosť udržať si radiácii - čerstvý má 8500 jednotiek angstrom, po 6 rokoch mal len o tisíc menej. Čerstvý repkový olej má žiarenie 5000 jednotiek angstrom. Toto platí pre všetky oleje z prvého lisovania za studena. Konzumne predávané stolové oleje majú napospol pod 4000 jednotiek angstrom. Starobou radiácie olejov klesá, výnimkou je olivový. Sladkovodné ryby z horských bystrín majú 5 - 6000 jednotiek angstrom, ale ryby z riek okolo veľkomiest (Paríž) dosahujú hodnôt okolo 600. Čerstvé kravské mlieko zmení za 24 hodín svoju radiácii zo 6000 na 2000 jednotiek angstrom. Víno a pivo dosahujú hodnôt okolo 4000 jednotiek angstrom, niektoré druhy však len 2000, mušty majú len 2000. Oproti tomu čerstvo vylisovaná šťava z jabĺk má 8500 jednotiek angstrom. Zaujímavé sú aj hodnoty odvarov z čerstvých byliniek. Rumanček, mäta, dubová kôra a jaseň vykazujú 8000, orech 8500 a medovka dokonca 9000 jednotiek angstrom. Voda vykazuje hodnotu blízku nule oproti vode z ľadovcov a minerálkám, ktoré priamo pri prameni majú 8800 - 14000 jednotiek angstrom. Len pre zaujímavosť: kamenná soľ má hodnotu len 1 - 2000 jednotiek angstrom, kým morská soľ 9000. Včelí med má radiácii 5 - 8000, ale včelia kašička dosahuje závratných hodnôt 11000 jednotiek angstrom. Orechy a semienka sa pohybujú okolo 8000 jednotiek angstrom.


Vo svetle vyššie uvedených hodnôt je zaujímavý pohľad na pojedanie mäsa. Mäso ihneď po zabití zvieraťa vykazuje vlnovú dĺžku 6500 jednotiek angstrom, avšak už po niekoľkých hodinách žiarenie úplne zaniká a mäso sa mení v kus hnijúceho materiálu.


Výskumníkmi, inšpirované prácami Ing. Simonetona, čoskoro napadlo zmerať, v akých radiačných pásmach sa najlepšie darí mikróbom, baktériám, vírusom a aké vyžarovanie sú spojené s určitými chorobami. Zistili, že chorobám sa darí len v určitom radiačnom pásme, vždy nižším ako je 6500 jednotiek angstrom (priemerná radiácia zdravého človeka). Výber hodnôt chorôb podľa autora výskumu, M. bovis:

  • rakovina - 4875 jednotiek angstrom

  • chrípka - 5600 jednotiek angstrom

  • meningokoky - 3100 jednotiek angstrom

  • tuberkulóza - 5525 jednotiek angstrom

  • pneumokok - 5460 jednotiek angstrom

  • osýpky - 3250 jednotiek angstrom

  • šarlach - 4200 jednotiek angstrom

  • malária - 5505 jednotiek angstrom

  • reumatizmus - 3250 jednotiek angstrom

 

Čo z toho teda vyplýva? Aby sme neochoreli, stačí mať vyššiu radiáciu tela. Aby sme získali vyššiu radiáciu, potrebujeme jesť čo najväčšie možné množstvo potravín s vysokým vyžarovaním. Je to jednoduché - zdravie máme vo vlastných rukách.

Hrozí nám nejaké nebezpečenstvo od zelených potravín ako je chlorella, mladý jačmeň, spirulina ? Určite nie Čítajte viac...

Serotonín a melatonín - hormóny dobrej nálady, šťastia a pokojného spánku v Mladom jačmeni.Čítajte viac...

Pitný režim, koľko sa má vypiť za deň, keď užívam zelené potraviny... Čítajte viac...

Fykocyanín - modrozelená perla. Asi sa pýtate, čo je Fykocyanín zač a čo vlastne dokáže?... Čítajte viac...

Prečo užívať Chlorellu alebo Spirulina: Zo všeobecného hľadiska možno tvrdiť, že ide o prírodné suroviny, ktoré prispievajú v mnohých oblastiach k podpore ľudského zdravia... Čítajte viac...

Partneri